Country house & equestrian centre,
Effingham, Surrey

Construction of a country equestrian estate with extensive landscaped gardens.

Stonehouse Consultants were commissioned by the Client to provide Quantity Surveying services from conception to completion.

Client: Private
Architect: Des Ewing Architects
Project: Residential - Bespoke detached equestrian new build construction
Pre-Contract Services: Cost Plan, Bill of Quantity preparation, tender analysis and negotiation
Contract Services: Quantity Surveying

Project works comprised of:

  • Demolition of existing house and garage.
  • Construction of 3-storey, 6,000ft2 detached house.
  • New detached double garage.
  • New equestrian ‘tac’ store and wash facility.
  • New equestrian stable block.
  • New equestrian ‘sand school’.
  • Extension external works, hard and soft landscaping.
Scroll to Top